På dagens dryga femtimmarsflyg CPH–värmen serverades efter ett första glas champagne (och förstås en första tékopp, samt lite cachewnötter som bonus) en stund senare dagens lunch. Ugnen verkade fungera mycket bra, för vid sidan av den syrliga salladen fick man en nästan lite väl värmd varmrätt. Det mycket möra köttet kontrasterades av de gula rotfruktsbitarna som var så hårda att det knappt gick att sticka SAS normalspetsiga gaffel i dem. Till det en bit skivat bröd och beurre semi-sel, som hintade om de nya holländska-franska ägarna. Skynket bak mot ekonomiklass skyddade förhoppningsvis passagerarna där mot eventuella hasselnötsallergiska upplevelser. Ostkakan med mangosky var god, men fick mig att undra om inte exempelvis en bit Frödinge ostkaka med en klick hjortronsylt hade lyft fram det skandinaviska mer. Is this Scandinavia? Jag var inte särskilt hungrig men åt upp allt, vilket innebär ett högt betyg: 4 hela tänder kvar av 4 möjliga.
Ett par timmar senare, efter påannonsering om dagens andra servering, spreds doften av nyuppvärmda kanalbullar, som omsorgsfullt serverades på servett.
Den lätta ljumna men lite torra bullen hade dock gärna fått ligga kvar i ugnen en stund längre, och om möjligt serverats i mer direkt anslutning till dryckesserveringen, för nu hann bullen bli uppäten innan man fick något till (eller en ren servett). Betyg: 1 servett av 2 möjliga.