Senaste nytt

Plåta porslinet - mat i SAS Business inom Europa

e38705ec63a20496d6e7038145acf244.jpg


ARN–CPH i A320 denna söndagsmorgon.
Betyg: 2 fötter på väggen av 2 möjliga.
Inget smör?
 
På dagens dryga femtimmarsflyg CPH–värmen serverades efter ett första glas champagne (och förstås en första tékopp, samt lite cachewnötter som bonus) en stund senare dagens lunch. Ugnen verkade fungera mycket bra, för vid sidan av den syrliga salladen fick man en nästan lite väl värmd varmrätt. Det mycket möra köttet kontrasterades av de gula rotfruktsbitarna som var så hårda att det knappt gick att sticka SAS normalspetsiga gaffel i dem. Till det en bit skivat bröd och beurre semi-sel, som hintade om de nya holländska-franska ägarna. Skynket bak mot ekonomiklass skyddade förhoppningsvis passagerarna där mot eventuella hasselnötsallergiska upplevelser. Ostkakan med mangosky var god, men fick mig att undra om inte exempelvis en bit Frödinge ostkaka med en klick hjortronsylt hade lyft fram det skandinaviska mer. Is this Scandinavia? Jag var inte särskilt hungrig men åt upp allt, vilket innebär ett högt betyg: 4 hela tänder kvar av 4 möjliga.

bc8c7d8af8d318d54b1991ba9bf5abff.jpg


Ett par timmar senare, efter påannonsering om dagens andra servering, spreds doften av nyuppvärmda kanalbullar, som omsorgsfullt serverades på servett.

0323d6575ea5611d9fdcd48012f8ae0f.jpg


Den lätta ljumna men lite torra bullen hade dock gärna fått ligga kvar i ugnen en stund längre, och om möjligt serverats i mer direkt anslutning till dryckesserveringen, för nu hann bullen bli uppäten innan man fick något till (eller en ren servett). Betyg: 1 servett av 2 möjliga.

84e9830e9bf8fd7c31fce90566422a1a.jpg
 
På dagens dryga femtimmarsflyg CPH–värmen serverades efter ett första glas champagne (och förstås en första tékopp, samt lite cachewnötter som bonus) en stund senare dagens lunch. Ugnen verkade fungera mycket bra, för vid sidan av den syrliga salladen fick man en nästan lite väl värmd varmrätt. Det mycket möra köttet kontrasterades av de gula rotfruktsbitarna som var så hårda att det knappt gick att sticka SAS normalspetsiga gaffel i dem. Till det en bit skivat bröd och beurre semi-sel, som hintade om de nya holländska-franska ägarna. Skynket bak mot ekonomiklass skyddade förhoppningsvis passagerarna där mot eventuella hasselnötsallergiska upplevelser. Ostkakan med mangosky var god, men fick mig att undra om inte exempelvis en bit Frödinge ostkaka med en klick hjortronsylt hade lyft fram det skandinaviska mer. Is this Scandinavia? Jag var inte särskilt hungrig men åt upp allt, vilket innebär ett högt betyg: 4 hela tänder kvar av 4 möjliga.

bc8c7d8af8d318d54b1991ba9bf5abff.jpg


Ett par timmar senare, efter påannonsering om dagens andra servering, spreds doften av nyuppvärmda kanalbullar, som omsorgsfullt serverades på servett.

0323d6575ea5611d9fdcd48012f8ae0f.jpg


Den lätta ljumna men lite torra bullen hade dock gärna fått ligga kvar i ugnen en stund längre, och om möjligt serverats i mer direkt anslutning till dryckesserveringen, för nu hann bullen bli uppäten innan man fick något till (eller en ren servett). Betyg: 1 servett av 2 möjliga.

84e9830e9bf8fd7c31fce90566422a1a.jpg
Ser gott ut! Tack, då vet jag vad jag har att förvänta mig till Canarias. Undra om man kan ta något annat från försäljningsvagnen istället för bulle?!?
 
CPH-HEL med CRJ bjöd idag på plastad macka + korg som modern meny med noggrant utvald näring för kroppen, sinne och själ. På exakt samma 1740-avgång Köpenhamn-Helsingfors för ett par veckor sedan serverades bricka. Smygfotat från ekonomi.

1000048638.jpg
 
ZRH - ARN 14 dec. Gott. Inte alla här som uppskattar lax men den här måltiden smakade i mitt tycke bra. Potatisen och broccolin hade kunnat vara ngt mjukare men inga problem att trycka in gaffeln.
 

Attachments

  • 7684F410-254E-4C64-881D-B5E057508DD9.jpeg
    7684F410-254E-4C64-881D-B5E057508DD9.jpeg
    180,1 KB · Visningar: 73
ARN-CPH avgång 17:00 så serverades följande, trevlig litte lättare anrättning. Dessvärre föll inte desserten varken mig eller min reskamrat i smaken. Två glas champagne hanns med tillsammans med en Mikkeller. Stort plus för smöret till det mörkare levain-brödet (tyvärr utanför bild).
 

Attachments

  • 20251214_172036.jpg
    20251214_172036.jpg
    {memory} MB · Visningar: 69
  • 20251214_172540.jpg
    20251214_172540.jpg
    {memory} MB · Visningar: 58
Ankbröst på porslinet , oöppnad champagne på vagnen , bara jag som frågade efter champagne i fullbokade 6 raders CPH-ARN , jag satt på rad 6 ,han var på väg att öppna flaskan men kollegan gick och öppnade den i gally ,jag hann få en påfyllning
 

Attachments

  • Screenshot_20251215_160925_Gallery.jpg
    Screenshot_20251215_160925_Gallery.jpg
    302,9 KB · Visningar: 17
  • Screenshot_20251215_160931_Gallery.jpg
    Screenshot_20251215_160931_Gallery.jpg
    212,7 KB · Visningar: 16
  • Screenshot_20251215_160920_Gallery.jpg
    Screenshot_20251215_160920_Gallery.jpg
    206,8 KB · Visningar: 19
  • Screenshot_20251215_160915_Gallery.jpg
    Screenshot_20251215_160915_Gallery.jpg
    169,4 KB · Visningar: 23
  • Screenshot_20251215_160753_Gallery.jpg
    Screenshot_20251215_160753_Gallery.jpg
    571,6 KB · Visningar: 24
Äntligen min första SAS Business sedan införandet. Blivit mycket BA på sistone.

ARN-LHR igår (14/12). Allt tycker jag är mycket gott och lagom. Mättande. Laxen på den torrare sidan, så vill man vara petig kan man jobba med timingen lite mer på den. Terrinen aningen på den hårdare sidan. Extra plus för brödet och såklart smöret. Och kaffekoppen! Otrolig!

Men förstår inte varför de ska servera brickan med papplocken på? Annars toppen-Connect-besättning (två Italienare) med två rader business.

IMG_0248.jpeg
 
Toppen